Bästa Blog Tips

Skaffa dina vinterdäck nu

Kategori: Allmänt

Det finns en hel del länder i Europa, som Belgien eller Nederländerna, där snöfall är något oregelbunden. Som ett resultat, använder många människor samma däck på vintern och på sommaren. Enligt vissa däcktillverkare har detta att göra med felaktig information om ämnet. Så jag tänkte det skulle vara en bra att börja denna artikel genom att ta itu med några av de myter som omger själva syftet eller fördelarna med vinterdäck.

1. Vinterdäcken är bara användbara om det snöar Fel. Vinterdäck eller snödäck fungerar bättre vid vått eller kallt väder, inte bara vid snöunderlag.

2. Sommardäck är minst lika bra under kalla förhållanden.

Fel igen. I själva verket är vinterdäck alltid bättre vid alla temperaturer under 7° C. Gummiblandningen hos vinterdäck är utformad för att förbli flexibla vid låga temperaturer, och gummiblandningen från ett sommardäck hårdnar när temperaturen sjunker under 7° C.

3. Jag kan köra fortare med vinterdäck eller dubbdäcken

Det är sant att vinterdäck ger bättre dragkraft och fordonskontroll, men det är fortfarande bäst att hålla dig på avstånd och inte köra för fort så att du inte utsätter dig själv och andra för onödiga risker.

4. vinterdäck eller dubbdäck är för dyrt.

Inte sant, priset på vinter- och sommardäck är ungefär detsamma.

5. Vinterdäck är inte obligatoriska inom EU.

Det finns olika lagstiftningar i olika europeiska länder. I vissa länder är obligatoriska i andra fall inte, och i vissa fall vinterdäck är endast obligatoriska när en viss vägskylt indikerar att de är. Det är bäst att kontrollera lokala regler för korrekt information.

Kommentera inlägget här: