Bästa Blog Tips

Stabilt med dubbade däck

Kategori: Auto Motive

Med snö och dåligt väder ökar risken för förare, samt än mer om förhållandena varierar mellan snö och is. Är du säker på att de däck du för tillfället kör på är tillräckligt bra? Vad sägs om att skaffa dubbdäck? Vad är dubbade däck? Förenklat är det däck som har en form av metallskruvar på däckets slityta vanligtvis tillverkade av Wolfram, en hård och slitstark metall, i en aluminiumkapsel.

Aluminiumet håller vikten nere på det dubbade däcket. Den främsta viktminskningen görs däremot i den lättare gjutningen. Däckstypen är generellt tyngre och tillverkarnas försök att hålla vikten mellan 695 och 895 gram är lite av en prestation.

Däcken är dyrare än andra däck, men med den senaste utvecklingen av sommardäck, som snart börjar säljas, minskar skillnaden avsevärt. Därmed är de prisvärda. Däcken är utvecklade för terrängkörning och är lika bra på snö som på is. Egenskaperna för väghållning är enastående och dubbarna har en hårdhet som ger lång livslängd.

Många användare av dubbdäck pekar på dess livslängd. Däcken är dyra, men har visat sig hålla upp till fyra eller fem säsonger av regelbunden amvändning, vilket är goda nyheter för dem som funderar på att skaffa nya dubbdäck.