Bästa Blog Tips

Bilsäkerhet för barn

Kategori: Allmänt

Många personer spänner bara fast säkerhetsbältet och ger sig iväg, utan att tänka mycket mer på saken. Att ha rätt passform kan dock göra en stor skillnad när det gäller skydd. Det finns mycket information om bilsäten och bilbälteskuddar.

Ibland är det svårt att veta precis när ditt barn är redo att göra sig av med bilbälteskudden och börja använda säkerhetsbälte. Det första som gäller är naturligtvis att följa landets eller statens riktlinjer. Generellt sätt ska ett barn sitta kvar på bilbälteskudden ända tills det är stort nog att få plats i ett vanligt säkerhetsbälte, enligt Parents Central. Detta innebär att barnen uppfyller följande:

De kan sitta med ryggen mot fordonets säte

De kan sitta med knäna naturligt böjda över sätets kant

De kan sitta med fötterna platt mot golvet

Kom ihåg att bältet ska sitta bra över den övre delen av låren (inte magen) och att axelfästet bör ligga mot axeln och bröstet (inte nacken eller ansiktet). Kontrollera passformen för varje barn, på varje åktur.

Här är ett snabbt trådtest: lägg ett mynt mot tråden på dubbdäcken med huvudet uppåt. Kan du se huvudet? Då är det dags att byta ut dina dubbdäck.

Kommentera inlägget här: