Bästa Blog Tips

Topp 3 anledningar att installera vinterdäck

Kategori: Allmänt

Vinterdäck kan tyckas onödigt om du inte lever i snöiga bergsområden eller är på väg till skidbacken. Men sanningen är att ett bra ordentliga vinterdäck kan rädda livet på dig vid en olycka. Det fungerar såhär:

1. Vinterdäck är utformade med mindre slitbanor och hundratals små slitbanor inom slitbanorna själva. Denna varierande yta av däcket är bättre i stånd att få grepp på vägen vid is eller snö. De är mycket effektiva vid acceleration och inbromsning vid halka eller oförutsägbara vägförhållanden.

2. När du köper en ny bil, kommer däcken sannolikt marknadsföras som helårsdäck eller däck för alla ändamål. Detta är en generalisering att däcken kommer att fungera bra i de flesta förhållanden. Eftersom inte alla områden kräver vinterdäcken, behöver tillverkarna inte inkludera dem på alla sina fordon. Men om du bor någonstans där vinterförhållanden råder en stor del av året, så som höst och vinter i Sverige, är det bäst att uppgradera dina helårsdäck till riktiga vinterdäck.

3. Ge dina sommardäck en längre livslängd .Nu vet du att vinterdäck är betydligt bättre för snöiga och isiga säsonger, men hur är det med den ökade kostnaden? Det kan vara svårt att motivera att köpa en specialiserad uppsättning däck som är specifika för ett särskilt klimat och säsong, särskilt om vintern i ditt område bara varar några månader. Men placera för din säkerhet först. Men vad gäller kostnader kommer du få betala för vinterdäck (då dessa är obligatoriska mellan 1 december och 31 mars) men det innebär att det blir mindre slitage på dina sommardäck. Om du slår ut allt på lång sikt kommer dina kostnader inte påverkas märkvärt.

Med det sagt vet du nu varför du behöver sätta på eller installera vinterdäck.

Kommentera inlägget här: