Bästa Blog Tips

Dyra eller billiga däck

Kategori: Allmänt

Det finns flera viktiga faktorer som bör övervägas då nya däck ska väljas. Pris är en faktor, men det kan vara så att billiga däck blir dyra i längden. Detta kan bero på att livslängden kan vara kortare. Det kan också vara så att de inte är lika säkra och att spara på säkerhet kan vara dyrt i längden. Vissa däck erbjuder också vägassistans om en däckolycka skulle vara framme och här kan det sparas en hel del pengar och besvär om däcket skadas. Om olyckan är framme så har du redan sparat in mellanskillnaden mellan billiga däck och dyrare däck.
 

Sedan finns det ju rena kostnadsbesparingar som inte direkt syns och kan vara svårare att se och uppskatta. Dessa kan bestå av dyrare däck oftare är av bättre kvalitet så inte bra de att de håller längre, men de ger också lägre rullmotstånd. Ett däck med lågt rullmotstånd kan sänka bensinkostnaden med cirka 5%, detta gör att du snabbt sparar in mellanskillnaden mellan ett billigt däck som inte har lågt rullmotstånd

Så att köpa billigt blir ofta dyrt i längden som de säger och för däck finns det som har nämnts flertalet anledningar att inte välja däck enbart baserat på ett lågt pris, då däck håller flera år, så kan kostnaden bli signifikant högre då det billiga priset får avgöra däckköpet. Men visa personer gillar inte att lägga ut pengar för större inköp, som nya däck kan utgöra, trots att de kan spara mycket pengar på sikt och där egen samt andras säkerhet kan stå på spel, så är det helt klart fel ställen att spara på. Men tyvärr så är det svårt för många att veta att på sikt så kan det vara dyrt att köpa billigt. Men även om köp görs på kredit för dessa inköp så borde det vara billigare att välja ett bra kvalitetsdäck och om du då också får vägassistans inkluderat i köpet, så är det ytterst förmånligt och då kan de veta med gott samvete att du kör säkert och billigt i längden, även om olyckan skulle vara framme.

Om du vill läsa mer om billiga däck, gå till:http://www.nokiantyres.se/innovativt-arbete/sakerhet/billiga-dack/

Kommentera inlägget här: